Een Travellerspoint blog

Expositie

Marken Haven

overcast 15 °C

M'n eerste expositie
19.09.2012 17 °C

18.09.2012 17 °C

Anneke werkt als vrijwilligster bij een zorginstelling. Haar taak ligt bij het bezighouden van Korsakov-patienten. Daar zijn meer mensen actief en alles wat aangepakt kan worden om deze patienten uit hun lethargie te halen wordt aangepakt. Er wordt gekleid, gefrobeld, getekend en gebreid. Je roept het maar en het wordt aangepakt. ook muziek en pottenbakken zijn mogelijk. Het hoofd van die afdeling is Marielle en die zorgt er onder andere voor dat de gangen van het tehuis, waar veel bezoekers komen, voorzien zijn van aankleding. Dat kan van alles zijn maar meestal zijn het schilderijen van lokale kunstenaars. Een beroemde naam hier is Marius van Dokkum. Kijk maar eens op zijn website: www.mariusvandokkum.nl. Hij werkt hier, ook als vrijwilliger, met patienten. We zijn afgelopen zaterdag naar zijn jaarlijkse expositie in Ugchelen bij Apeldoorn geweest. Een lust voor het oog. Hij schetst in een kwartiertje tijd frapante portretten van de aanwezige mensen. Nou, in dat gezelschap mag ik mijn beperkte oeuvre ook ophangen. Ik kan in m'n eentje niet zoveel ophoesten om de lange gangen doeltreffend te vullen en heb daarom assistentie gezocht bij een van mijn medecursisten: Ineke Daub.
Ze schildert al vele jaren en heeft al meerdere exposities gehad. Ineke schildert in olieverf op doek en soms in gemengde technieken.
Gelukkig wilde ze met me mee doen (ik eigenlijk met haar!) en kunnen we de nu kale gangen op gaan fleuren met onze schilderijen.

Geplaatst door zwit.too 5:36 Gearchiveerd in Nederland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint